Nasjonal Fotovandring med utstilling under fotografiets dag

Søndag 23. august ble Fotografiets dag feiret på Preus museum. Flere tusen besøkende koste seg i nydelig sommervær på dette årlige arrangementet. For første gang i historien ble også bilder fra Nasjonal Fotovandring utstilt i museet.

DSCF0368

Som et ledd i samarbeidet med Preus museum vil det bli satt opp en utstilling med utvalgte bilder under Fotografiets dag. Bildene velges ut av Preus museum, og er valgt uavhengig av tidligere juryering og konkurranse. I år ble 12 bilder fra Nasjonal Fotovandring 2014 og temaet «Kontraster» valgt ut. De utstilte var:

Alf Sollund – Tromsø
Anne Christin Gjøsund – Ålesund
Øystein Birkenes – Kristiansand
David Ohre Andersen – Tønsberg
Vebjørn Kleiving – Harstad
Unni Brekke – Bergen
Per William Doksrud – Lillehammer
Kristine Runar Slensvik – Fredrikstad
Gøril Hustad – Drammen
Renate Jensen – Harstad
Kristian Voldheim – Trondheim
Tuva Sveindal – Haugesund

DSCF0371

 

Bildet er tatt før utstillingen åpnet – det ble mye folk ganske raskt etter åpning!

Bildene ble produsert som direktetrykk på skumplater (matte plastplater), levert av Japan Photo. Bildene i år var i størrelse fra 30×45 og opp til 40×60 centimeter. Prosjektleder i Japan Photo, Morten Reiten, har her en liten bønn til årets deltagere: -«Ta bilder i kameraets høyeste oppløsning, og ta godt vare på originalen! I år hadde vi flere av de utvalgte utstillerne som satt på ganske små filer, så for ikke å gjøre for stor forskjell på bildene, valgte vi å ikke gå over 40×60 centimeter. Til neste år kjører vi gjerne opp i 50×70, 60×80 eller 70×100 cm, men da må vi ha store og gode filer å jobbe med»

Bildene ble presentert i den røffe og rustikke Verkstedhallen, hvor også flere andre utstillere holdt hus, inkludert Norske Naturfotografer og Norsk Selskap for Fotografi.

Vi gratulerer de 12 heldige som har fått sitt bilde vist i det nasjonale fotomuseet, og gleder oss allerede til neste år!

DSCF0375

Comments are closed.